25 Temmuz 2016 Pazartesi

Şekilcilik Neden Vardır Hiç Düşündünüz Mü?

Şekilcilik, sizi daha kolay kandırmak isteyenler tarafından uydurulmuştur.
Kim uydurmuş olabilir; A'ların A şeklinde; C'lerin de C şeklinde görünmeleri gerektiğini?
Herkesin rengi, kolayca belli edilsin diye mi?
C maskesi takarak; gerçek C'lerin arasına karışmak suretiyle, C'leri içten yönetebilmek için mi?
C maskesi takarak, gerçek C'lerden bilgi sızdırmak için mi?
Ya da daha kötüsü; C maskesiyle yaptıkları kötü şeyleri, gerçek C'lerin üzerine yıkarak; sanki bütün C'ler öyleymiş gibi göstermek ve A'ların ve diğer C'lerin algılarında, "C'ler, aslında kötüdür." imajını yaratabilmek ve diğerlerini, C'lerin üzerine kışkırtabilmek için mi?
İşte bu yüzden şekilcilik kötüdür; çünkü, şekilcilik, buna inananların kandırılabilmelerine ve kalenin içeriden feth edilmesine ve ajanlığa olanak sağlar.
Hep dediğim gibi, dinsel; ya da siyasal imzalar; görseller; objeler; aslında, o şeyin gerçekten imza edilen; gösterilen veya simgesiyle mesaj verilen objelerinin taşıdığı anlamın doğruluğunu kanıtlayan şeyler değillerdir. Aksine, bilakis; bu tür simgeler, sloganlar ya da işaretler; saf ya da yeterince düşünmeyen insanların gözlerinin boyanmasına neden olur.
Lütfen, her sakallıyı hoca; her başı örtülüyü müslüman; her ülkücü işareti yapanı da milliyetçi sanmaktan vazgeçin. Kelimelere ve sloganlara aldanmaktan vazgeçin; her besmele çeken müslüman mı sanıyorsunuz gerçekten?
Renginizi, inancınızı ve hatta ırkınızı ve siyasi görüşünüzü gizleyin; çünkü devir, kimin ne olduğunun belli olmadığı bir devir ve hayatta kalmak için, rol yapmak zorundasınız!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aklın ve kalbin rehberliğinde, düşünülerek oluşturulan her yorum değerlidir...