11 Ocak 2017 Çarşamba

DÖNGÜLERİ KIRMANIN YOLU VE KADERİ KANDIRMAK


Su Damlası, Hareler, Döngü

"Merhaba millet!
Naber, nassınız, eyi misiniz? Gene cikcik gibisiniz!.. =)"
Şeklinde bir giriş yaptıktan hemen sonra, konumuza dönelim.
Aslında ciddi bir yazı bu, o nedenle hemen dönüyorum kitap dili Türkçe'sine.
Daha önce, 10 yılda bir tekrar eden kişisel kader döngülerinden ve ülkeleri etkileyen 100 yıllık kader döngülerinden bahsetmiştim biraz "Lanetli Döngü" adlı yazımda. Bu gün ise, sizlere döngülerin negatif bir hal almadan nasıl kırılabileceğine ilişkin keşfimden bahsetmek istiyorum.

NEGATİF DÖNGÜLER KIRILABİLİR Mİ?

Evet, ilk 10 yıllık ve ilk 20 yıllık kaderinizde; tekrar etmesini istemediğiniz; ama 10 yılda bir tekrar etmesi %99 ihtimalle olası olan döngüler kırılabilir.

DÖNGÜLER NASIL KIRILIR?

Bunu yapabilmek için, tek ihtiyacınız olan; bir film senaryosu! Evet, yanlış duymadınız. Örneğin, siz 15 yaşınızdayken; başınızdan çok da hoş olmayan şeyler geçti ve sizin için kötüydü 15 yaşındaki kader çizginiz yüzünden başınıza gelen talihsiz olayları; ya da negatif enerji toplanmasını yaşadığınız dönem.
Tekrar Eden Döngü Kuralı'na göre; 25 yaşınızda, yeniden 15 yaşınızdakine benzer bir enerji alanı oluşacak ve 15 yaşınızdakine benzer olaylar yaşayacaksınız.
Ama siz bundan kaçmak, o enerji alanından mümkün olan en az hasarla ve hatta hasarsız bir şekilde kurtulmak istiyorsunuz. Bunun için, o dönemde yaşadığınız her negatif olay için, bir kısa film senaryosu yazarak/ya da yazdırarak; o dönemin etkilerinden, rol alacağınız filmle kurtulabilirsiniz!
Yanlış okumadınız, evet, her negatif olay için bir kısa film; ya da o yılki tüm negatif olayları içine alan daha uzun metrajlı bir film senaryosu yazdırıp; filmde sanki o olayları tekrar yaşıyormuşsunuz gibi, rol yapacaksınız! Buna bir çeşit "kader aldatmacası"; "kaderi kandırmak"; ya da "kaderde hile yapmak" da denebilir. Böylece, benzer enerjiler bir araya geldiğinde, siz o olayları gerçekten yaşamadan; ama yaşa"mış" gibi yaparak, enerjileri bir sonraki 10 yıla kadar iyi bir şekilde uğurlayabilirsiniz. =)

Geçmişe yönelik anı hafızası çok kuvvetli biri olarak; istisnasız her 10 yılda bir tekrar eden döngülerimin, sadece bana has olmadığını fark etmem uzun sürmedi. Üniversiteden bir arkadaşıma, bu döngü kuralımdan bahsettim ve "Senin için, ilişki anlamında en iyi dönemin hangi yıla aitti?" diye sordum ona. Bana olaylarıyla birlikte, sorduğum tarihten 9 yıl kadar önce bir tarih söyledi. Ben de, "Tamam o zaman; öyleyse, gelecek sene benzer enerjiler yine bir araya gelecek ve senin altın yılın olacak." dedim. Arkadaşım kiloluydu ve aldığı kilolardan kurtulmaya çalışıyordu; üstüne bir de yüzünde yanlış kullandığı bir bitki maskesi yüzünden izler oluşmuştu. O sırada, "Nasıl olacak, o zamanlar zayıf ve daha güzeldim." şeklinde düşünmüştü, ben de "Bekleyip görelim." dedim. O bir yıl içinde, arkadaşımın hayatına sanki onu bir sonraki yıla hazırlamak ister gibi, birçok olumlu şey girdi. Bunlardan biri, yüzdeki izleri yok eden yeni bir krem ve diğeri de, sağlıklı kilo vermeyi sağlayan bir içecekti. Gelecek yıl nasıl oldu, tahmin edebilirsiniz. Arkadaşım fazla kilolarından kurtulmuş, cildi güzellenmiş ve tıpkı 10 yıl önceki kadar popüler olmuştu ilişki anlamında. O yılın ortalarına doğru, arkadaşımdan heyecan dolu bir telefon aldım. "Elif, anlatacağım çok önemli şeyler var; buluşmamız lazım!" diyordu. Buluştuk, sonra bana gelişmeleri anlattı. 10 yıl önce hoşlandığı kişi, bir şekilde ona ulaşmayı başarmış; onunla yeniden görüşmek istiyordu. 10 yıl önceki gibi, evlenme teklifleri almaya başlamış; tıpkı 10 yıl öncekine benzer bir biçimde, paylaşılamayan kız olmuştu yeniden.
Hikayenin onunla ilgili mevzusunu, burada bırakıyorum.

NEDEN 10 YILDA BİR TEKRAR EDİYOR KADER DÖNGÜLERİ?

Bu konuyu, uzun uzun düşündüm. Aslında bunun hem fiziksel; hem de felsefi boyutta iki nedeni olabilir sonucuna ulaştım.

Fiziksel Neden:

Su Damlası, Hareler, Döngü

Fiziksel neden, suyun yüzeyine damlayan o ilk damlanın; ya da suyun yüzeyine atılan o ilk taşın (O ilk damla; ya da taş her birimizi simgeliyor.); suyun yüzeyinde oluşturduğu harelerin belli aralıklarla genişleyerek ve gitgide silikleşerek tekrar ediyor olması… Bunu kaderlerimize vurduğumuzda, hareler arası mesafe; zamansal anlamda 10 yıla; ülkeler söz konusu olduğunda da 100 yıla tekabül ediyor. Bu arada, hayatlarınıza alacağınız insanlara çok ama çok özen göstermelisiniz; çünkü, eğer güzel bir döngüye sahipseniz ve bunu korumak istiyorsanız bunu yapmak zorundasınız; çünkü, güzel döngüler de, suyun yüzeyine sonradan düşen diğer damla; ya da taşlar nedeniyle bozulabilir; bunu her hangi bir göl kenarında; ya da havuz başında deneyerek kendi gözlerinizle görebilirsiniz.
Yağmur Damlaları, Sudaki Hareler, Döngü

Suya bir taş atın ve oluşan harelere bakın; sonra genişleyerek yayılan hareler devam ederken; suya başka bir taş daha atın ve önceki harelerin şeklinin değiştiğini; hatta bozulduğunu göreceksiniz.
Yağmur Damlaları, Sudaki Hareler, Döngü

Bu nedenle, yer yeni doğum; su yüzeyine düşen yeni taş ya da damlalar anlamına da geliyor aslında ve bu, döngünüzü olumlu; ya da olumsuz etkileyebilir. Tabii, az önce de belirttiğim gibi, sadece doğumlar değil; daha önce kurmadığınız tipte ilişkiler ve karşılaşmadığınız türde farklı insanlar da bu hare değişimindeki risk faktörleri.

Yağmur Damlaları, Sudaki Hareler, Döngü

Felsefik Neden:

Şimdi, gelelim işin felsefik boyutuna. Muhteşem güzellikte bir gezegende yaşıyoruz ve eğer olumlu bir bakış açısına sahipseniz ve adaletli bir yaşam sürüyorsanız; iyiyi görmekteki ısrarcılığınız ve yaşama kattığınız iyi etkiler ölçüsünde, Bumerang Yasası adını verdiğim etkilerin geri dönüşü kuralınca; bu gezegen sizin için Dünya'daki bir cennetten farksız bir boyut alacaktır.
Ama döngülerin neden 10 yılda bir tekrar ettiği meselesini açıklayacaktım değil mi? Hemen gireyim konuya. Bu konuda, hayatlarımızın sınavlarla dolu olduğunu söylemem gerek. Hangi dine; ya da inanca mensup olursanız olun; hayatlarımızın sınavlarla dolu olduğu bir gerçek. Belki de, bu sınavlar 10 yıl aralıklarla tekrar ediyordur ve bu nedenle, yaşamımızdaki olumlu ya da olumsuz dalgalanmalar; 10 yılda bir tepkilerimizi ölçmek ve olumlu anlamda gelişip; gelişmediğimizi görmek için tekrar karşımıza benzer şekillerde çıkıyordur. Ve biz, önceki 10 yılda, benzer olaylarda verdiğimiz tepkilerin hangilerinin yanlış olduğunu hatırlıyorsak; bir sonraki 10 yılda, bu kez benzer olaylara farklı tepkiler vermek suretiyle; bu kez benzer sorulardan oluşan o sınavdan daha yüksek bir kişisel gelişim notu alabilir ve ödül olarak, gelecek 10 yıla kadar olan hayatımıza daha fazla olumlu enerji ve olayı ve hatta şansı çekebiliriz. Dolayısıyla, döngüdeki her 10 yıl; aslında 10 yılda bir tekrar eden kişisel gelişim sınavlarını temsil ediyor. Umarım yeterince açıklamaya çalışabilmişimdir döngü konusunu.

Yağmur Damlaları, Sudaki Hareler, Döngü
Kaderlerimizi iyi"len"dirmek için bizlere bir şans verilmiş olduğu muhakkak…

Not: Kelimelerin de etki gücüne inanan biriyim ve o nedenle, özellikle, iyi"leş"tirmek yerine; iyi"len"dirmek ekini kullanmayı tercih ettim; çünkü, yapılan bir araştırmaya göre, DNA'larımız konuşulan her kelimeden etkileniyorlar ve negatif bir anlam taşıyan "leş" kelimesi, eş sesli olduğu yapım eki olarak iyi bir kelimenin içerisinde kullanılırsa; iyi kelimenin olumlu enerjisi, negatif yönde etkilenebilir. Bu nedenle, "leş" yapım ekini kelime dağarcığımdan çıkarıp; yerine, alternatif ve en azından negatif anlamlardan uzak bir ek olan "len" yapım ekini getirdim.

Bu arada, hani bazı yerlerde, bazı çok bilmiş seminerciler, doğruların içine yanlışlar karıştırarak sizi negatif yönde manipüle etmeye çalışıyorlar"dı" ya (geçmiş zaman eki, negatif olayın geçmişte kalmaya devam etmesini sağlayarak, olumsuz etkisini azaltır.); hani bu manipülasyon için, gerçek bir araştırmayı, farklı bir biçimde sunmak yoluyla, inanma gücünüzü kullanarak; korkularınızın gerçek olacağına sizi ikna etmeye çalışıyorlardı. (Beyin hakkında yapılan araştırmalara göre, beyin inandığını ve odaklandığını gerçeklendirmek için elinden geleni yapan bir organ.) Sizlere, korkularınızın gerçek olacağını; korktuklarınızın başınıza geleceğini söylüyorlardı başka bir gerçeği gizleyerek! İşin aslı öyle değil efendim… Açıklayayım: Evet, beyin inandığını ve odaklandığını gerçeklendirir. Ama bu korkularınızın gerçeğe döneceği anlamına gelen bir şey değil. Korkularınız, korktuğunuz şeyler olabilir; ama buradaki asıl kritik ve önemli bilgi, şu: Beyin olumsuzluk eki olan "-me, -ma"yı anlamıyor; bunun yerine, kelimeye odaklanıyor. Örneğin, size "Domuzları düşün-me-yin." dersem; ne düşünürsünüz? Domuzları tabii ki! İşte, korkularınızın gerçeklenme ihtimalinden kurtulmak için yapacağınız şey; tersine, olumlu olan kelimeye ve şeye odaklanmak; yani odak yönünüzü değiştirmek. Hastalan"ma"mak yerine SAĞLIĞA; düş"me"mek yerine DENGE SAĞLAMAYA; üzül"me"mek yerine MUTLU OLMAYA odaklanırsanız; beyninizin hayallerinizi ve isteklerinizi gerçeklendirmesi için de, doğru çizginin tarafında yer almış olursunuz. NLP(Sinir Dili Programlaması) başlığında; bu konu uzun uzadıya incelenmiş ve pek çok kitapta açıklanmıştır. Benim bu konuda, sizlere önereceğim ve mutlaka okunması gerek türünden dediğim kitap ise Anthony Robbins'in kaleme aldığı "SINIRSIZ GÜÇ" adlı kitap.

Anthony Robbins Sınırsız Güç

Bu yayınımın da sonuna gelmeden önce, eklemek isterim ki; yeni doğan bir bebeğin vücudunun %90'ı; çocukların vücudunun %70'i; yetişkinlerin bedenlerinin %60'ı ve yaşlıların bedenlerinin %50'si sudan oluşmaktadır. Üstelik, yapılan araştırmalar, suyun da bir hafızası olduğunu kanıtlıyor. Buna göre, su; kelimelerden; düşüncelerden; içine bırakılan nesnelerden (örneğin bir çiçek) etkilenerek; moleküllerinin görüntüsünü, bütün bu şeylere göre değiştiriyor.

Kelimelerin Su Moleküllerine Etkisi


Vücutlarımızın su oranlarını göz önünde bulunduracak olursak, olumlu düşünce tarzının; iyi şeylere odaklanmanın ve negatif şeylerden uzak durmanın; fiziksel görünümümüzü ve sağlığımızı ne denli olumlu ve iyi yönde etkileyebileceğini tahmin edebilirsiniz…

Kelimelerin Su Moleküllerine Etkisi

Daha güzel; ya da daha sağlıklı olmak istiyorsak, kendimize iyi şeyler söylemeli ve daha çok sevmeliyiz kendimizi…

Kelimelerin Su Moleküllerine Etkisi


Ne de olsa, biz de o su damlalarından ibaret değil miyiz?

Su Damlası
Hepinize mutlu günler efendim…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aklın ve kalbin rehberliğinde, düşünülerek oluşturulan her yorum değerlidir...