22 Eylül 2017 Cuma

WORDPRESS.COM YAZILARINIZI GOOGLE ARAMALARINDA İLK SIRADA GÖSTERİYOR!

wordpress.com'u tercih edin!
Tabii ki...
Bu, ağzımı yaya yaya, bir yandan gözleme yeyip; diğer yandan da, malca "diğer yandan"dan sonra hangi tamlamayı kullansam da bu yazı daha moron gözükse diye uğraşırken yazdığım bir yazı.

Ama kuvvetli bir tespiti de içerisinde barındırıyor. Google'da bir şeyler araştırırken; konunun özü yerine, bir kaç cümlelik net cevaplar yerine; uzun uzadıya laf kalabalıklığının yapıldığı ve aranılan asıl cevabın, yazının sonlarında ancak bulunabildiği türden sinir bozucu bir yazı yazmak niyetinde değilim; o nedenle, direkt kısa ve öz haliyle, bizzat tecrübe ettiğim bir şeyi paylaşacağım hemen aşağıda.
İşte o tecrübasyon harikası moronca tespitim:

YIL: 2014
AÇILAN BLOG: https://vegancadi.wordpress.com

GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ KULLANILAN ALT YAPI:
"WORDPRESS.COM"

GİRİLEN YAZI SAYISI: 5! SADECE 5!

Ama gel gör ki; blogda yazılan yazı hakkında bir kaç kelime ile GOOGLE araması yapınca, WORDPRESS.COM'daki bütün yazılarım arama sayfasının İLK SIRALARINDA ÇIKIYOR.

Yazılarımın reklamını hiç yapmamış olmama rağmen, WORDPRESS.COM'daki sadece o 5 yazı ile görüntülenme sayım: 3451!

Bir de sıçık blogger'a bakalım:

Üyelik Tarihi: 2016
Açılan Blog: https://happybirthdaygenius.blogspot.com.tr/
Girilen Yazı Sayısı: 59
Bir yazımı GOOGLE üzerinden aratınca, SON SAYFALARDA görünüyor. (Hatta çoğu zaman görünmüyor bile!)

Yazılarımın reklamını orada burada paylaşarak yapmama rağmen, toplam görüntülenme sayım: sadece 2746!

Üstelik, WORDPRESS.COM'dan düzenli olarak; gerçek ve ayrıntılı istatistik verileri geliyor e-posta kutuma. Hangi kelimelerle arama yapıldığı falan, ayrıntılarıyla veriliyor.

Blogger'da ise, arama anahtar kelimelerinde g.t gibi: "Henüz istatistik yok, daha sonra tekrar kontrol edin." yazıyor. Bir kere de adam gibi istatistik verdiğini görmedim o... nokta nokta sıçığının!

Gerizekalı blogger! Yazılarımı arama sonuçlarında ilk sıralarda göstermedikten sonra; bana ne ulan senin adsense özelliğinden! Para kazanabilirmişiz de, bla, bla, blaa...

MAL!

Youtube bile senden daha iyi rekram yapıyor! Youtube'da paylaşılan bir içeriğin bile arama sonuçlarında ilk sıralarda görüntülenme olasılığı senden DAHA FAZLA sahtekar blogger!

Sonuç olarak; blogger hakkında yapılan bütün o övmece yazılar; içi hava ile şişirilmiş balonlardan ibaret... fıs yani... örneğin, bu yazıyı buraya yazıyorum; ama herhangi bir yerde paylaşmazsam; arama sonuçlarına göre gösterilme oranı sıfıra yakın olduğu için; tıklanma olasılığı da sıfıra yakın olacaktır.

Hatta bu konuda bir komplo teorisi bile üretebilirim: Blogger adlı sıçık site, iyi ve kaliteli içerik üretenlerin arama motorlarında kaybedilmeleri sağlanılarak; kimsenin bazı önemli bilgilere ulaşamaması için düzenlenmiş, sitedeki önemli blog yazarlarının önemli bilgi içeriklerine sadece istihbarat ajanlarının eriştiği; o ajanlar tarafından düzenli olarak ziyaret edilip; yazıların, başka insanlara ulaş"ma"dığından emin olunmak için oluşturulmuş KURGUDAN İBARET BİR SİTE!

Hatta kimse durumu çakmasın diye de; boş içerik üretenlerin bolca reklamlarının yapıldığı; ne kadar iyi para kazandıklarına dair söylemlerin havada uçuştuğu bir strateji izlenmekte!

Çıkıp diyecekler: " ...veveveveveveeee yeyeyeyeyyeeee... ama biz çok emek harcadık; blogger gerçekten iyii, blogger harika, blogger muhteşem..."

Sakın inanmayın! Sakın kanmayın!

Sitedeki bütün yazılarımı, WORDPRESS'e taşıyacağım.

Varsın para falan kazanmayayım adsense saçmalığının wordpress.com'da olmayışı yüzünden; EN AZINDAN ORADA YAZILARIM OKUNACAK VE BELLİ BİR GERİ BİLDİRİM ALACAĞIM OKURLARDAN!

Sıçık bloggerda kendi kendine konuşmaktan daha iyidir...


Hadii size iyi günler... :D

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aklın ve kalbin rehberliğinde, düşünülerek oluşturulan her yorum değerlidir...