21 Ocak 2017 Cumartesi

Bart Freundlich Ve Julianne Moor'un Aşkı: "AŞKIN YAŞI YOK"


Aşkın Yaşı Yok (The Rebound) Catherine Zeta - Jones, Justin Bartha

Aşkın Yaşı Yok adlı filmi izleyenler bilir... Kırklarında bir kadın, yirmili yaşların ortasında bir erkek ve aralarındaki onbeş yaş farka rağmen birbirlerine büyülü bir şekilde bağlanmalarını sağlayan çok güçlü bir aşk… 

Filmin her karesinden dolup taşan sevgiyi içiniz ısınarak izlerken; belki filmi yöneten, senaryosunu/öyküsünü yazan kişiyi de merak edenleriniz olmuştur. Bart Freundlich... Film hakkındaki bilgilere bakarken, dikkatimi çeken ilk şey; filmi yöneten Bart Freundlich'in, aynı zamanda filmin senaryosunu da yazmış olmasıydı.


Aşkın Yaşı Yok (The Rebound) Catherine Zeta - Jones, Justin Bartha

Bazılarınız muhakkak bilirler, yönetmenlik; film çekim işleri falan bir hayli stresli ve yorucu işlerdir. Bu tarz meslekleri yapanların, bu işlere ciddi anlamda gönül vermiş olmaları gerekiyor; ama harekete geçmelerini sağlayan en önemli ateşleyici güç İLHAM... Öyleyse Bart Freundlich'te böyle bir filmi çekme isteği uyandıracak kadar; hele de ona böyle bir senaryo yazdıracak kadar büyük bir ilham hissettirecek ne olmuş olabilir? İster istemez düşündüm ve şöyle küçük çaplı bir araştırma yaptım yönetmenin hayatı hakkında... ve tam da tahmin ettiğim sonucu internet sayfalarından okumak beni şaşırtmadı. Bart Freundlich'in ilham aldığı kişi bir kadındı. Onun yaşamında olan bir kadın... Onun yaşamının çok; belki de en önemli alanını teşkil eden bir kadın.
2003'ün Ağustos ayında evlendiği ve iki çocuğunun annesi Julie Anne Smith…

Bart Freundlich And Julianne Moore (Julie Anne Smith)

Buraya dek her şey sıradan gözüküyor değil mi?
İşte kıvılcımın yandığı nokta da, tam bu kadının biyografisini okurken ortaya çıkıyor.
Son derece çekici, güzel ve mükemmel yüz hatlarının sahibi bu çok yetenekli kadın, Bart Freundlich'ten tam on yaş büyük!

Çift hakkındaki araştırmalarıma devam ediyorum ve gerek basına yansıyan fotoğraflarından; gerekse okuduğum haberlerden, bu ikilinin birbirlerine oldukça aşık; çocukları ile birlikte çok mutlu olduklarını görüyorum.


Bart Freundlich, Julianne Moore (Julie Anne Smith) And Their Son

Julianne Moore'un (Julie Anne Smith) mutluluğunu ve Bart Freundlich'in Julianne Moore'a duyduğu büyük aşkı, birlikte oldukları her pozda; gülümseyen yüzlerinde, aradan geçen onca yıla rağmen hâlâ görmek mümkün... Bart Freundlich'in bu harika romantik komediyi çekmesinin ardındaki saklı kalmış biricik ilhamın Julianne Moor olduğunu öğrenirken; filmin adındaki gibi, aşkın hiç de yaşının olmadığını da anlamış oluyoruz…


Bart Freundlich And Julianne Moore (Julie Anne Smith)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aklın ve kalbin rehberliğinde, düşünülerek oluşturulan her yorum değerlidir...