16 Aralık 2016 Cuma

Kötü Bir Şey Yaparken Etiketlere Ve Kimliklere Vurgu Yapanların Gerçek Amacı

Şimdiden belirtiyorum yanlış algılayabilecek olanlara karşı.
Evet bu yazdıklarımı bir çok inanca, bir çok etikete ya da kimliğe uyarlayabilirsiniz; çünkü örnekler tek bir din ya da etiket üzerinden verilmiş olsa bile kapsadığı anlamlar geneldir.
Biri, bir başkasına kötü bir şey yaparken; ya da söylerken "gereksiz yere" ve özellikle "Kendisinin müslüman olduğuna (ya da Hristiyan olduğuna); A partisinden (ya da C partisinden) olduğuna ve bunun gibi garip etiket ve kimliklere VURGU YAPIYORSA; %99 olasılıkla o kişinin, ait/mensup olduğunu söylediği dinle; siyasi görüşle; ya da kimlikle vs. ilgisi YOKTUR ve asıl amacı, yaptığı kötülük ve mensubu olduğunu iddia ettiği alt/üst kimlik/etiket arasında bilinçdışında negatif/olumsuz bir depolama yaparak; kötülük yaptığı kişiyi o dinden, o görüşten; ya da o etiket altında toplanan diğerlerinden soğutmak/uzaklaştırmaktır.
Basitçe bir örnek vermek gerekirse;
Aslında dırt kokusuna tapan A'lar, hiç suçu olmayan C'leri tekmelerken "haç işareti" yapıyor ve "İsa aşkına sizi tekmeliyoruz!"; "-Biz Hristiyan olarak- siz C'leri tekmeliyoruz!"diyorlarsa; A'ların C'lere bu şekilde davranmalarında bariz tek bir neden vardır:
Aslında dırt kokusuna tapan ve Hristiyanlıkla alakası olmayan A'lar; İsa'ya ve İsa'nın dinine sempati duyabilecek olan C'leri; İsa'dan ve dolayısıyla Hristiyanlık'tan soğutmaya ve C'lerin kafasında "Haç işareti yapanlar kötüdür." algısını oluşturmaya çalışıyorlardır.

Yine mi uzun cümleler kurdum?
Yine mi bir şey anlaşılmadı sözlerimden?
Peki, anlamaya çalışmakla uğraşmayın; yorulmayın;
kısaca silin listenizden ve kurtulun bu gönderilerden.
Ya da şöyle de yapabilirsiniz silmeden önce,
"Ben "Do" inancına mensup biri olarak seni siliyorum. Çünkü gözünün üstünde kaşın var." deyin. Belki soğurum "Do" inancından. Ne dersiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aklın ve kalbin rehberliğinde, düşünülerek oluşturulan her yorum değerlidir...